plantes

Avui no ha estat un dia millor que els ultims pero, per primera vegada en tants anys, ha passat que l'AhSe, entrant a la cuina, hi ha trobat una molt bona olor.

 

[@more@]

Venint d'una olla seva!!!

L'AhSe s'ha parat un moment, no podent creure-ho, i ha decidit avançar cap a la olla per comprovar que *la seva olla* era la font de la bona olor. En efecte, els vapors d'aigua que sortien de la seva olla feien una olor mig-dolça mig-mentolada molt agradable per al nas de l'AhSe. L'AhSe s'ha quedat un temps davant la seva olla, ensumant.

S'ha de dir que la cuina rumanesa tradicional es una cosa no gaire uniforma pel seu pais. Abans, hi havia menjars molt elaborats i menjars molt senzills, probablement segons la classe social de la gent que els preparava. La cosa que a l'AhSe li queda mes o menys clara, es que al seu pais la gent sembla utilitzar mes plantes aromatiques que aqui on es troba al present.

L'AhSe no es cap experta de l'art de cuinar. De fet, l'AhSe esta convençuda que ella no te els nervis suficient de forts com per a fer de cuinera. Perque amb totes les tonteries que avui un pot fer al seu temps lliure, qui es podria permetre gastar-se hores precioses a la cuina, preparant, provant, cuinant, inventant??? L'AhSe sap que ella no en te el temps. Pero, evidentment, li agradaria poder menjar coses bones, saboroses, nutritives, i que no li espatllin la digestio. Tambe li agradaria poder fer-ho sense perdre gaire temps cuinant! 

Avui l'AhSe ha arribat a la conclusio que els secrets d'un bon menjar rapid seria seguir dues regles ben senzilles:

1. no fer barrejes estranyes,

2. posar-hi les especies adients.

La primera regla es molt facil de seguir, les proteines es menjen amb llegums [i greixos], els carbohidrats es menjen amb llegums [i fibres], les fruites es menjen soles i ja esta. S'ha de fer una pausa d'unes dues hores o mes entre els menjars i, 99%, la bona digestio esta assegurada. Comprovat per l'AhSe!

Les especies pero, son tot un misteri. L'AhSe nomes les coneix pel nom i en te bossetes varies, comprades al seu pais. De fet, l'AhSe te gairebe un maleti sencer de bossetes amb herbes. I es que no sap en que exactament les hauria de ficar.

Les bossetes amb herbes comprades al seu pais, venen amb certes "instruccions" escrites al darrera. Les instruccions pero, son mes o menys generiques i, segurament, son dirigides a la gent que ja te una mica de fantasia per la cuina. L'AhSe les troba mes aviat criptiques i dificils de seguir.

Les coses que avui han produit la bona olor dins l'olla de l'AhSe s'han tret en part d'una bosseta que deia "barreja per a pollastre". El pollastre suposadament s'havia de fer al forn, el qual forn l'AhSe no el te al seu pis actual. La llista d'ingredients deia: sal, curry, paprika dolç i picant, *una_planta_en_rumanes_anomenada_ghimbir* == Zingiber Officinale, pebre, all i l'etern aminoacid potenciador del sabor, E621. A la bosseta hi havia una recepta per preparar la carn al forn. L'AhSe havia notat que es recomanava afegir-hi ceba.

Les extres que l'AhSe ha llençat a l'aigua bullint, han estat: rum. marar == Anethum graveolens, rum. patrunjel == Petroselinum hortense – esp. perejil, i fulles de ceba verda tallades. El resultat ha estat un aroma increible, de la qual l'AhSe sospita que serien responsables el Zingiber Officinale i l'Anethum graveolens, ambdos amb noms catala desconeguts per l'AhSe.

Com que les plantes en general li agraden, l'AhSe ha pensat que potser tocaria dedicar mes temps a les herbes aromatiques i, si la sort li ajuda, arribar a preparar-se menjars senzills saborosos.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: plantes

 1. Enric B. diu:

  Tot just avui vinc de fer una calçotada a casa d’un amic d’infància de mare romanesa i pare català… Ets d’origen romanès? Que bo!

  PD: Un dia et donaré la recepta d’un tall rodó senzill de fer i que sempra queda bé.

  PDD: Aprendre a programar encara, però amb llibres de Microxof, i ara! Prefereixo continuar amb el meu sou 😉 No sóc molt ambiciós en això.

 2. Carquinyol diu:

  Les herbes aromàtiques donen aquest toc de genialitat fins i tot al menjar més senzill ( a mi m’encanta el pollastre a l’ast farcit de farigola, llorer i all ) però, com tot, si hom abusa el resultat pot ser catastròfic.

 3. AhSe diu:

  Jiveatfive, em sembla que amb el gingebre tens rao. Pero amb l’altre no, perque l’hinojo castella se’m tradueix com a “fennel” en angles, i fennel, 100%, no pot ser perque aixo es un altre!

 4. AhSe diu:

  Fonoll pudent?! Pero quin nom mes dolent!!

Els comentaris estan tancats.